Den europeiska esportorganisationen QLASH har meddelat att Real Betis fotbollsspelare Victor Camarasa har anslutit sig till organisationen som investerare.

Fotbollsspelaren är det senaste märkbara namnet som investerar i organisationen och går med professionella pokerspelare som till exempel Daniel Negreanu, Phil Hellmuth och Jeff Goss.

Enligt tillkännagivandet berodde hans beslut att investera i organisationen på hans förkärlek för videospel.

Mittfältaren pratade om sitt beslut att investera i QLASH: ”Jag ville engagera mig när jag var 100% säker och det här är en fantastisk möjlighet att göra det. Esport slutar inte växa och börjar bli mycket stort.

”Jag har fått flera erbjudanden för att engagera mig, men när QLASH kontaktade mig och jag pratade med Diego (Griñan) var det riktigt bra hur väl de förklarade projektet och deras vision för mig. Jag var mycket nöjd och beslutade mig för att ta steget. ”

Innan Camarasa anslöt sig till QLASH som investerare, tillkännagav organisationen lanseringen av en gräsrotsfinansieringskampanj för aktier i ett försök att påskynda utvecklingen av sin evenemangsplattform.

Diego Griñan, Country Managing Director på QLASH, tillade också: ”Victors ankomst som investerare är något som gör oss stolta. Att få en välkänd fotbollsspelares förtroende bekräftar allt gott arbete vi har gjort under de senaste åren.

”Vi är säkra på att han inte bara kommer att tillföra sin investering utan också sitt deltagande i projektet på hans unika sätt. Vi är mycket glada över att han ansluter sig till QLASH familjen ”.

Esports Insider säger: QLASH har lyckats skapa en stark grupp av anmärkningsvärda investerare i sin organisation, vilket verkligen kommer att hjälpa organisationen med sina expansionsplaner.