Esport är kanske den sport som växer som mest just nu runtom i världen. Det är inte längre något som ungdomar sitter och gör via nätverk i en gympasal full med pizza och cola. Numera har det i stället blivit en mycket populär sport. Det är antagligen flera miljoner människor som följer de olika tävlingarna runtom i världen.

Varför behövs det överhuvudtaget en esport-app?

Fram tills nu har man varit tvungen att leta runt på Reddit, Twitter eller Discord för att kunna läsa om allt vad som händer inom esport. Det har tagit lång tid att hitta de nyheter, trender, video-höjdpunkter eller liveställningar man varit ute efter. Med hjälp av Jaxon-appen har man istället allt detta på ett enda ställe! Appen uppdateras dessutom dygnet runt av teamet bakom appen.

Varför är det viktigt att få all denna info i realtid?

Förutom att det är irriterande att sitta och surfa runt på en massa sajter kan det ibland också vara avgörande att få infon i realtid. Många människor runtom i världen tycker inte bara om att titta på de olika spelen, utan även att satsa på dem. Betting på esport är en av de snabbast växande marknaderna just nu, enligt chefredaktören på svenskaonlinecasino.info, Carita Gustafsson. Den som bettar har stor fördel av att kunna följa vad som händer i spelen i realtid. Då kan han/hon lägga ett live bet med större chans att tippa rätt.

Vad erbjuder då Jaxon?

Appen Jaxon erbjuder alltså nyheter, trender, video-höjdpunkter och liveställningar i de olika spelen. Här finns allt relevant innehåll från populära spel som Dota 2, Valorant, CS:GO, League of Legends (LoL) och Fortnite. Det går hela tiden att följa höjdpunkterna i de olika spelen med konstanta uppdateringar.

Här finns också en kalender, där man snabbt och enkelt kan se resultaten från alla stora esport-turneringar. Man kan givetvis också se datum och tider för uppkommande evenemang, turneringar, matcher och livespel. Med Jaxon behöver man aldrig mer missa någon höjdpunkt.

Här finns till exempel tider och resultat live för de största turneringarna Fortnite World Cup Champion, DOTA 2 “The International”, LoL World Championship, Fortnite World Cup Finals, League of Legends Circuit Oceania Split 2, ESEA Premier Relegation och Valorant Champions Tour.

Den som vill bli bättre inom esport kan också få mycket hjälp från Jaxon. Här erbjuds nämligen flertalet tips och trix för att förbättra sitt spelande. Det går också att se spelarna när de själva lägger ut sitt spelande på Youtube, Twitch med mera. Genom att se hur dessa proffs klarar av svåra nivåer kan man själv förbättra sitt spelande – förutom att det bara att roligt att se på förstås!

Det går att följa officiella esport-lag i turneringarna eller när de bara spelar en omgång Dota 2, Valorant, CSGO, Fortnite, League of Legends eller andra RPG-, MOBA-, FPS- eller MMO-spel.

Var hittar man Jaxon?

Jaxon-appen är än så länge endast utvecklad för Android-enheter. Man hittar den direkt genom att gå in på antingen Galaxy Store eller Google Play. Enligt utvecklarna själva, Upday, är appen så bra att de namngivit den efter huvudpersonen själv. Håller du med?