Efter succén med Red Dead Redemption var förväntningarna höga när Red Dead Redemption 2 lanserades av Rockstar Games. Detta actionäventyr finns till såväl Playstation 4, Xbox One och MIcrosoft Windows och har blivit ett av de mest prisbelönta spelen som någonsin lanserats. Följ med på detta äventyr och upptäck spelet som lanserades 2018.

Så är handlingen i  Red Dead Redemption 2

Spelet utspelar sig i västra USA år 1899 där banditen Arthur Morgan, också känd som Roger Clark, är en del av Van Der Linde-gänget. Gänget kallas också för Dutch’s Boys. Efter att ha misslyckat med ett rån i staden Blackwater har gänget flytt och behöver nu gömma sig från såväl pinkertons som prisjägare. För att överleva måste gänget slåss, stjäla och råna för att överleva.

Det är Rob Nelsen som producerat spelet medan Dan Houser, Michael Unsworth och Rupert Humphries är manusförfattare. Woody Jackson står för grafiken.

Fick ett varmt mottagande

Red Dead Redemption 2 blev minst sagt väl omhändertaget vid lanseringen 2018. Tittar vi på genomsnittsbetyget hos Xbox One och Playstation 4 ligger det på 97 av 100. På den berömda sajten Metacritic som betygsätter spel är Red Dead Redemption 2 rankat åtta av samtliga spel som någonsin betygsatts på sajten genom tiderna. Det är helt klart imponerande.

Spelet sålde också extremt bra. På de tre första dagarna såldes cirka 17 miljoner kopior till ett värde av totalt 725 miljoner dollar. Spelet finns som optisk skiva och att ladda ned och det är ett tredje person och första person spel.

Streama Red Redemption 2

Spelet har blivit så populärt att många streamar spelet via Twitch och andra plattformar. Genom en esport stream går det att följa såväl de bästa spelarna som amatörer. Flera väljer att streama Red Redemption 2 för att kunna se andra spelare spela spelet. Kanske för att samla tips för att förbättra sitt eget spelande. Det finns också möjlighet att streama andra e-sport spel på Twitch och andra plattformar.

Esport går att betta på

Du kan lära dig mer om esport betting om du är intresserad av att upptäcka oddsens värld på just e-sport. Även om Red Dead Redemption 2 inte är det vanligaste spelet att betta på finns det massor av andra e-sporter att upptäcka i oddsens värld. Bland annat CS:GO, Dota 2, League of Legends och många fler finns tillgängliga med odds för dig som är sugen. Du kan på så sätt upptäcka oddsens värld inom e-sport hos olika spelbolag som erbjuder esport betting.

Spelet har vunnit många priser

Framgångarna lät inte vänta på sig efter lanseringen. Samma år som Red Dead Redemption 2 släpptes vann det Titaniumpriset för årets spel. På Game Awards kammade den hem priset för bästa musik, bästa ljuddesign och bästa narrativ. Vidare vann den Japan Game Awards globala pris för utländska verk samt Deutscher Computerspielpreis.

År 2020 utsåg Steam Awards spele till årets spel och bästa berättelserika spel. Därmed är Red Redemption 2 ett spel som många fattat tycke för och fyra år efter lanseringen är det fortfarande relevant och omtyckt.