Den Londonbaserade organisatören av esport- och spelturneringar Gfinity har förvärvat handeln och tillgångarna hos SiegeGG Corporation (SiegeGG), en webbplats som fokuserar på Rainbow Six Siege.

Gfinity är särskilt intresserad av SiegeGG:s underliggande metodik och teknik som används för att skapa statistiska analyser. Dessa uppgifter säljs till medlemmar av esports-communityt, inklusive spelets egen utgivare, Ubisoft. Gfinity planerar att utvidga detta erbjudande till andra speltitlar.

SiegeGG har blivit en del av Gfinity Digital Media group (GDM) med omedelbar verkan. Enligt ett pressmeddelande kommer Gfinity att överta äganderätten till webbplatsen siege.gg som levererar en miljon sidvisningar per månad och nästan 100 000 Twitter-anhängare. SiegeGG:s ledningsgrupp kommer att inleda heltidsanställningar hos Gfinity.

I gengäld kommer GDM att hjälpa till att driva på användartillväxten på webbplatsen och reklamintäkter. Det kommer också att utöka täckningen utanför esports när det gäller Rainbow Six Siege.

SiegeGG:s vd Spencer Glenn sade:

“Vi är mycket glada över att ansluta oss till Gfinity. Vi har arbetat hårt för att bygga upp det här projektet på egen hand och nått framgång med det, men de resurser och den expertis som vi får från Gfinity-teamet kommer att vara ovärderliga för att påskynda det arbete som vi redan har gjort, samt för att öppna nya dörrar som vi aldrig trodde var möjliga.”

Gfinitys vd John Clarke tillade: “Gfinitys strategiska fokus bygger på att stärka och växa ‘det vi äger’, i synnerhet Gfinity Digital Media-gruppen.

Vi är glada över att få in en så högt ansedd webbplats i GDM och ett så talangfullt team som leds av Spencer i företaget.

“SiegeGG drar nytta av en mycket engagerad community av fans och branschledande statistisk analys. Tillsammans med Gfinitys expertis inom teknik och engagemang ser vi fram emot att ta webbplatsen till nästa nivå och utnyttja tekniken i flera speltitlar. Denna transaktion understryker återigen styrelsens ambition att fortsätta driva lönsam tillväxt inom koncernen”.

Som en del av förvärvet kommer SiegeGG Corporation, SiegeGG:s tidigare ägare, att få nio miljoner nya vanliga Gfinity-aktier. Grundaren/grundarna kommer också att ha rätt till en årlig betalning på 30 % av de intäkter som SiegeGG genererar, med förbehåll för tak, under de kommande två åren, utöver 20 % av nettovinsten.

Förvärvet av SiegeGG är den tredje transaktionen av detta slag som Gfinity gjort under de senaste nio månaderna, efter förvärven av Stock Informer i augusti 2021 och EpicStream i december 2020.

Esports Insider säger: Gfinity samlar på sig en mängd pengar som kommer att utvidga sin räckvidd bortom turneringsorganisation. Mellan sina förvärv och partnerskap (som de med Venatus och IQONIQ) kommer Gfinity att fortsätta sin hårt förvärvade lönsamhet som började i höstas.