Livestreamingstjänsten Twitch har förbjudit användare att dela länkar till webbplatser som erbjuder slotsmaskiner, roulette eller tärningsspel.

Användare och skapare har fram till den 17 augusti på sig att ta bort länkar från sina kanaler, efter denna tidpunkt kan de utsättas för sanktioner.

Twitch tillade att de kommer att fortsätta att övervaka delningen av annat spelrelaterat innehåll över sina plattformar och skulle uppdatera sina regler igen om det behövs.

“För att förhindra skador och bedrägerier som skapas av tvivelaktiga tjänster som sponsrar innehåll på Twitch kommer vi att förbjuda att dela länkar och/eller hänvisningskoder till webbplatser som erbjuder slots, roulette eller tärningsspel, skriver Twitch i en uppdatering..

Twitch  är specialiserad på livestreaming av videospel inklusive sändningar av professionella esporttävlingar och evenemang.

Användare och innehållsskapare får lägga ut länkar till webbplatser som erbjuder vissa tjänster och produkter, och många får betalt för att dela dessa länkar.