Entain har gått med på att erhålla ”teknologiplattformen, produkterna och laget” från den esport-fokuserade operatören Unikrn.

Termerna av dealen gavs inte ut, men operatören har sagt att förvarandet nästan är klart, och det är planerat att det ska ta plats senare detta året.

Entain planerar att använda Unikrn’s teknologi för att bygga en ny plattform för ”skicklighetsbaserad betting”

Unikrn grundades år 2014 som en operatör inom esportsbetting. Entain har sagt att dess teknologi och lag kommer att hjälpa dem bli en ledare inom esport.

”Dessa, kombinerat med våra förmågor, analysverktyg, regulatoriska erfarenheter, spelarbeskyddning och skala, kommer att ge en unik plattform som kommer att bli industrins första att adressera denna spännande och växande marknaden,”

sa den.

Dessutom så har Entain annonserat ett flertal olika försök till att fokusera mer på esportmarknaden. Den anlitade Justin Dellaro som brukade jobba på streamingplattformen Twitch, som sin nya chef över esport.

Företaget har också sagt att det ser en ”tydlig möjlighet” inom sociala kasinon, men det annonserade inga mer initiativ inom detta området.

”Entain har byggt en kraftfull plattform som kombinerar vår industriledande teknologi, människor och förmågor som driver signifikant tillväxt i våra existerande marknader, inkluderande USA, men det låter oss också växa in i nya och uppkommande marknader och möjligheter som är relaterade till våra huvudområden som vi har en expertis inom,”

Sa Jette nygaard-Andersson, Entain’s VD

”Vår plattform låter os möta de växande kraven hos våra kunder medans vi kapitaliserar på sammanstrålningen av media, underhållning och gaming samt förlänga oss inom interaktiv underhållning. Detta betyder att marknaderna vi adresserar har potential till att bli flera gånger större än vad dem är idag.

”En spännande möjlighet är den växande skicklighetsbaserade bettingmarknaden inom esport. Vi bygger den första skalbara plattformen för att adressera denna marknaden och jag är glad över att Justin Dellario går med oss för att leda oss in i expansionen in i detta nya området.

”Genom att använda möjligheterna som är framför oss, fokusera på kunden och genom att expandera vår förvärvningstratt genom att skapa kraftfulla kundengagemangs-svänghjulseffekter så har vi många år av expandering framför oss som kommer att leda till signifikanta stegvisa värden för våra andelsägare.”

Idag så rapporterade Entain sina finansiella resultat från den första halvan av 2021. Företaget tjänade £1,77 biljoner, även fast dem hade en 34% nedgång i Tyskland.