Comtrade ska för första gången nå USA med en deal som kommer låta dem stödja G3 Esports uppkommande esportbettingplattform.

Comtrade kommer debutera sin iCore iGaming plattform i USA för att ge ut spelarkontohantering och inre systems-infrastruktur åt G3 i New Jersey, där allmänt spridd esports-betting nyligeh har blivit legaliserat.

G3, esports, gaming och underhållningsagenturen har sagt att dem använder Comtrade för att kunna hålla höga standarder inom spelarbeskyddande innan sina konkurrenter.

”När vi väljer partners för våran uppkommande epsortsbettingplattform så är det viktigt att hitta organisationer som förstår vad som är viktigt för att säkert och ansvarsfullt styra en regelföljande onlinespelplattform,”

sa Anthony Gaud, G3’s VD.

”G3 ser spelarskydd som sin högsta prioritering. Vi har engagerat oss i omfattande diskussioner med regulatorer och legislaturer i ett flera stater för att försäkra oss om att vi skapar den mest robusta teknologin möjligt för att kunna skydda problemspelare och förhindra underåriga spelare till att få tillgång till plattformen.

”Comtrades expertis inom onlinegaming-industrin är oöverträffad och vi är väldigt ivriga till att jobba med dem och bygga den första-av-dess-like plattformen för esports-betting.”

Comtrade, som har sitt högkvarter i Slovenien, jobbar med kasinooperatörer och andra storskaliga företag runt om i världen för att kunna ge ut digitala och multi-produkt gamingmiljöer och tjänster. Dem har under de närmsta åren samarbetat med grupper så som ALOT Solutions och Mansion88

Comtrade har sagt att G3’s gamblingtjänst kommer att förstärka engagemanget hos deras användare.

”Vi är definitivt taggade till att jobba med G3 Esports och att hålla i deras igaming plattform” sa Steven Valentine, försäljningschef på Comtrade.

”Det är väldigt sällsynt att man hittar något riktigt nytt och unikt inom gamblingvärlden men det skyddade esportinnehållet som G3 skapar kombinerat med hur det kommer att engagera med spelare är definitivt grundbrytande. De har satt ihop ett team med ledande experter inom många fält och vi är väldigt stolta över att detta är vårt första plattformpartnerskap i USA

”Vi ser fram emot lanseringen i New Jersey och att sedan rulla ut produkten till andra stater.”

Lagstiftningen (Förslag A637) som gjorde esportsbetting lagligt i New Jersey godkändes av statens lagstiftande församling i juli Den förra lagstiftande församlingen tillät New Jerseys sportsbooks att acceptera satsningar på esport, men bara med en statlig regulationsgodkännelse på en fall-till-fallbasis. År 2020 så hjälpte G3 till med att arrangera det första lagliga esportsbettingevenemanget i New Jersey i samarbete med Allied Esports. Counter-Strike: Global Offensive Legend Series turneringen höll på mellan den 1: a september till den 13:e september och lockade till sig 1.7 miljoner unika tittare.