Riot Games har officiellt meddelat att League of Legends World Championships 2021 kommer att hållas i Reykjavik, Island.

Världsmästerskapen 2021 kommer varken att vara ett turnerande evenemang eller ha en livepublik. Istället kommer Worlds 2021 att hållas i Hall A i Laugardalshöll inomhussportarena, från den 5 oktober till den 6 november och sändas online.

Modellerat efter framgången med maj månads Mid-Season Invitational (MSI) i Hall B på samma plats i Reykjavik, förtydligas beslutet i det officiella LoL Esports-utlåtandet:

“Samtidigt som vi behåller vårt fokus på att säkerställa hälsa och säkerhet för alla som är involverade i värdskapet, produktionen och tävlingen vid evenemanget, kommer Worlds 2021 inte att vara värd för en live-publik.”

MSI 2021:s verksamhet rapporteras ha resulterat i noll COVID-19-fall bland spelare, personal och partners. Enligt inlägget var inbjudningstävlingen “den mest framgångsrika MSI hittills” – med hänvisning till rekordstora topptittarsiffror och genomsnittlig minutpublik.

I juni meddelade Riot Games att Worlds 2021 skulle turnera i flera städer i Kina – Shanghai, Qingdao, Wuhan och Chengdu – innan det avslutas på Universiade Sports Centre i Shenzhen den 6 november.

Den 24 augusti meddelade Riot Games sedan att Worlds skulle flyttas till Europa och lovade senare ett tillkännagivande veckan därpå om turneringens plats.

Dot Esports rapporterade att evenemanget troligen skulle hållas i Reykjavik, enligt källor, före det officiella Riot-meddelandet.

Tjugotvå lag från alla LoL Esports tier-one-ligor kommer att tävla under den månadslånga turneringen och delta i tre etapper: Play-ins, Groups och Knockouts.

Esports Insider säger: Det finns dock inget löfte om att blixten kommer att slå ner två gånger. Med sådana massiva varumärken knutna till Worlds kommer det troligen att leda till ökade produktionsbudgetar för att leverera den världsklassupplevelse som publiken har kommit att förvänta sig av esportens främsta evenemang som bara finns på skärmen för andra året i rad.