Då Rysslands invasion av Ukraina fortsätter har Valve beslutat att skjuta upp Dota Pro Circuit i Östeuropa.

Valve har beslutat att skjuta upp östeuropeiska Dota Pro Circuit till följd av det som händer i Ukraina. Själva nyheten lades ut på Twitter av EPICENTER som organiserar eventet, med utlåtandet att beslutet togs av Valve innan den öppna regionala kvalificeringen började.

”Vi har blivit informerade av Valve att DPC Eastern European Spring Tour skjuts upp på obestämd tid. Vi återkommer så snart vi har mer detaljer om startdatum för den öppna kvalificeringen och huvuddelen i den regionala turneringen.”

Om Valve beslutar att gå vidare med eventet trots allt kan det bli svårt då många spelare (och lag för den delen) som spelar i CIS-regionen har rötter i Ukraina eller Ryssland, varav majoriteten i det sistnämnda. EPICENTER har lovat att de kommer att dela med sig av uppdateringar och ny information om eventet och kvalificeringsrundan inom kort.

Nästa turnering på schemat är Gamers Galaxy Invitational Series Dubai som också har påverkats av aktuella händelser, då Team Spirit blir utan sin spelare Miroslaw ”Mira” Kolpakov, som för närvarande är fast i Ukraina.

De kommer istället att spela med Vladimir ”RodjER” Nikogosian. Team Spirit och många casinot har även sagt att de kommer att skänka eventuella vinster till Röda Korset.