Den nordamerikanska esportorganisationen Cloud9 har påbörjat ett samarbete med hårdvarumärket Kingston FURY. Partnerskapet kommer att göra Kingston FURY till den officiella RAM-partnern för Cloud9s esportteam.

FURY är ett prestationsorienterat undermärke till Kingston, en global tillverkare av minnessystem som RAM-moduler, SSD-enheter och minneskort. Sedan detta års försäljning av HyperX till HP har FURY blivit det enda prestandamärket för Kingston. Från och med nu är FURY varumärkning reserverat för högpresterande RAM-moduler avsedda för speldatorer.

Cloud9, en ledande esportsorganisation, ansluter sig nu till grupperna som stöds av Kingston FURY. Dessa inkluderar de polska lagen Virtus.pro och Team Liquid. Företaget erbjuder för närvarande ett antal olika RAM-moduler, till exempel dess Beast och Renegade PC-moduler och Impact moduler för bärbara datorer.

Craig Tilmont, marknadsdirektör för Kingston, kommenterade:

”Kingston fortsätter att ägna sig åt esports och spelsamhället och designar produkter som är speciellt utformade för spelare och teknikentusiaster. Vi är glada över att ha Cloud9 ombord för att demonstrera Kingston FURY:s nästa generations minnen i sina spelsystem. ”

Företagen meddelade att partnerskapet inte enbart kommer att vara knutet till att leverera RAM-moduler till spelare. Ytterligare planerade aktiveringar, till exempel exklusiva presenter och videoinnehåll, tillkännagavs också.

Esports Insider säger: Efter försäljningen av HyperX till HP har Kingston försökt återskapa sitt högpresterande varumärke FURY. Om de senaste erbjudandena är något att gå efter, kommer det säkert att finnas fler esportteam som använder Kingstons RAM-moduler i framtiden. Det kommer att bli intressant att se vad samarbetet mellan de båda varumärkena kommer att bli.