DHL Express planerar att införskaffa ytterligare 320 elbilar i sin brittiska flotta till slutet av 2022. Företaget har just introducerat 50 nya eldrivna skåpbilar i sin brittiska flotta, inklusive Mercedes-Benz Sprinters, och ytterligare 50 elbilar kommer att introduceras före årets slut, och ytterligare 220 planeras före utgången av 2022.

DHL Express började inledningsvis att införa elektriska skåpbilar i Storbritannien 2019 med en omgång Renault Master Z.E-skåpbilar i London.

De nya skåpbilarna kommer att införas över hela landet i år, bland annat i städer som Leeds, Manchester, Glasgow och Birmingham.

DHL Express investerar också i infrastruktur för el-laddning på mer än 20 platser som är skalbar för att möjliggöra de extra elfordon som kommer att läggas till på varje plats i framtiden.

Företaget vill att 100 % av deras brittiska kurirfordonsflotta ska vara eldriven år 2030.

Richard Crook, Director of Fleet på DHL Express, säger: “Vi är glada att kunna tillkännage nästa steg i vår elektrifieringsresa med dessa nya fordon som är de bästa i klassen.

“Både våra fordon och, vilket är lika viktigt, våra planer för att införa förarutbildning tar nu fart när vi börjar elektrifiera vår flotta i hela Storbritannien.

“I slutet av året kommer vi att ha installerat mer än 100 ytterligare elfordon i vår verksamhet med en fortsatt och accelererande färdplan för att uppnå våra Go Green-mål.

“Många av Storbritanniens större städer arbetar hårt för att minska utsläppen och förbättra luftkvaliteten och vi planerar att spela en viktig roll för att stödja detta.

“På lång sikt investerar vi också i laddningsinfrastruktur så att vi kan fortsätta att utöka vår gröna flotta.”