Till följd av det allmänt växande intresset för E-sport fortsätter också betting inom dess sfär att växa. Vi är dock fortfarande i ett relativt tidigt stadie där det finns relativt begränsade möjligheter på vad man kan spela på, och likaså är vissa spel mer populära att betta på än andra.

Ja, spelbolagens bevakning av E-sport har på kort tid trappats upp rejält. Framför allt när det gäller de internationella turneringar som lockar stora tittartal. Funderar du på att spela på spännande matcher som komma skall? Då kan du använda dig av jämförelsesajten casinofeber.se som listar olika spelbolag och recenserar dem. Med andra ord kan du där få en bättre bild av vilken sajt som passar dig bäst, samt vad du kan spela på inom E-sport.

De tre största E-sportspelen att betta på

Idag finns det framför allt tre spel som är stora att spela på inom E-sport, och alla har de gemensamt att de är lagbaserade actionspel. Vi talar om Dota 2, League of Legends och Counter-Strike: Global Offensive, som tillsammans utgör “The Big Three”.

De tre spelen behöver knappast någon vidare presentation då de alltid lyckas locka stor publik. Genom åren har de också bjudit på några av de mest spännande turneringarna och intensiva ögonblicken. Gång på gång höjer de dessutom ribban för de största prispottarna.

Det må finnas flera professionella lag inom både League of Legends och Counter Strike, men det är Dota 2 som genererar mest pengar. The International 2021 höjde sin pott från de 34 miljoner dollar som fanns att kamma hem 2019 till hela 40 miljoner dollar. Det är nu också känt vad som kommer att finnas i högen för turneringen under 2022, och precis som förväntat rör det sig om en ännu mer hisnande summa, närmare bestämt 45 miljoner dollar.

Andra populära E-sportspel att betta på

Utöver de tre titanerna, så finns det andra spännande spel att hålla koll på ifall man vill betta på E-sport. Inte minst det färgstarka FPS-spelet Valorant, som är ett av de snabbaste växande spelen just nu. På kort tid har det vunnit över en mängd etablerade elitspelare, vilket redan lagt grunden för spännande matcher och turneringar.

Två andra populära E-sportspel är det pålitliga FPS-spelet Overwatch, som brukar ha långa och spännande turneringar, och förstås StarCraft. Spelet banade en gång i tiden vägen för vad E-sporten kunde bli och än idag har lojala följare.

Flera populära E-sportspel att betta på kommer naturligtvis att tillkomma med tiden. Vi kan bara konstatera att det är en spännande tid för den digitala sporten, som idag inte ser något tak för hur högt den kan nå.