Online-sportbetting- och gamblingsidan Betway har stärkt sin position som sponsor för stora tennisevenemang genom att teckna ett sponsoravtal med European Open.

Tennis och Betway går hand i hand

Malta-baserade onlinespel-märket Betway tillkännagav idag att det gick med på att bli sponsor för ATP TOUR European Open-tennisevenemanget som är planerad att äga rum från 19 oktober till 25 oktober i Antwerpen, Belgien.

“Vi är glada att kunna meddela ett partnerskapsavtal med The European Open, Belgiens enda ATP Tour Event. Turneringen är fortfarande i ett tidigt skede men har redan haft några stora namn på hedersrullen. Vi ser fram emot att stödja tävlingen när den växer till ett ledande event på ATP Tour.”

Anthony Werkman, VD, Betway

Juan de Dios Aguirre, partner på European Open-operatören Tennium, som också kommenterar det nya sponsoravtalet, beskrev ansträngningarna och engagemanget för laget som kör tennisturneringen sedan starten 2016 och ville “ge fansen en toppupplevelse” medan de samtidigt vill “öka värdet” av turneringens reklamtillgångar.

Vi är stolta över detta avtal som kommer med ett ledande företag inom sektorn, med noggrann efterlevnad av branschregler“, hävdar han.

Avtalet om att sponsra det 6-dagar långa tennisevenemanget kommer att ge Betway ytterligare möjligheter att få varumärkesexponering och branschexponering i en turnering som tidigare presenterade vinnare som Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga och Kyle Edmund. Sponsringen bygger också på operatörens tidigare branschsponsoravtal med andra prestigefyllda tennisturneringar.

Varumärkesexponering vid prestigefyllda tennisevenemanget

I mars gick Betway med på att bli sponsor för Miami Open, som körs från 22 mars till 4 april, och får varumärkesexponering digitalt och på plats på värdplatsen, Hard Rock Stadium. Avtalet utökade operatörens tidigare tennisengagemang med turneringar som Tie Break Tens och Davis Cup. I april samarbetade Betway med Madrid Open för att bli dess sponsor.

Juni var också fullpackad för Betway efter sponsringsavtal med två turneringar I Tyskland, Mercedes Cup i Stuttgart, from 8 juni till 13 juni och Noventi Open i Hamburg, från 12 juni till 20 juni.

Varumärket tillkännagav också sponsringsavtal med två lerbanetennisevenemang som äger rum i juli, Nordea Open i Sverige och Hamburg Open i Tyskland. Betway sponsrade ytterligare en turnering i juli, Generali Open i staden Kitzbühel i de österrikiska Alperna.