Den europeiska esportorganisationen Astralis har annonserat sin expansion till Nordamerika genom att förvärva Disrupt Gaming och lansera Astralis US.

Astralis kommer att ta över Disrupt Gamings tillgångar, nyckelpersoner och anläggningar runt sitt Rainbow Six lag. Laget kommer att tävla under varumärket Astralis i Ubisofts North American Rainbow Six League.

Hela organisationens verksamhet i NA kommer att drivas av Astralis US i Las Vegas. Tillkännagivandet avslöjar att Mark Flood, Disrupt Gamings grundare och VD, har utsetts till Astralis US:s chef för verksamheten i USA.

Jakob Lund Kristensen, grundare och inkomstchef på Astralis, sa: ”Att expandera vår lagverksamhet och organisation till Nordamerika och träda in i Ubisofts Rainbow Six NA League är en stor händelse för oss. Vi planerar att komma med något nytt och spännande för alla fans av Rainbow Six samtidigt som vi ger det stora antalet befintliga Astralis fans över hela världen ett nytt lag i ett spel och en liga som erbjuder underhållning och tävling på en mycket hög nivå.

“Genom att förvärva Disrupt Gamings tillgångar och verksamheter runt Rainbow Six och etablera Astralis US Inc. försöker vi att utöka vår närvaro betydligt på den amerikanska och nordamerikanska marknaden.”

Enligt tillkännagivandet åsyftar Astralis att positivt bidra till sina spel och kommersiella verksamheter genom att expandera till den nordamerikanska marknaden. Vidare enligt meddelandet kommer Rainbow Six Siege fans också att kunna se utbildningsinnehåll runt spelet och spelarcentrerat innehåll från Astralis på alla digitala plattformar.

Flood tillade: ”Genom att ta vår effektivitet och kombinera den med ett globalt elitmärke som Astralis kommer att bli fantastiskt för Astralis fans, kommersiella partners och aktieägare. Att samtidigt lägga till ett varumärke och en organisation som Astralis i North American League kommer att vara ett fantastiskt tillskott som kommer att hjälpa Ubisoft att driva ligan till nya framgångar.

“Dock är Astralis ett prestandamärke, och vi ser verkligen fram emot att kunna dra full nytta av erfarenheten inom organisationen och implementera Astralis prestandamodell.”

Tidigare i veckan tillkännagav Astralis försäljningen av sitt spanska universitetslag, Astralis Stormbringers, till sport- och nöjesföretaget Kosmos. Esports Insider meddelar: Detta är ett stort steg för Astralis eftersom organisationen planerar att integrera ytterligare i den nordamerikanska esportmarknaden.

Genom att förvärva Disrupt Gaming kommer Astralis att behöva en mycket kortare anpassningstid och kommer att kunna anpassa sig till det nordamerikanska ekosystemet snabbare. Det kommer också att bli intressant att se hur det nya Astralis R6 laget kommer att prestera i Ubisofts NA Rainbow Six League.