Många använder Youtube till streaming och kanske följer du några Youtubers också. Men faktum är att Youtube har mycket mer än bara korta videor att erbjuda. Du kan till exempel även hyra film där. Tidigare var du tvungen att ge dig ut för att hyra film, först VHS och sedan DVD. Idag är det betydligt enklare och du gör det från ditt hem. I den här artikeln kommer vi att tipsa om några toppfilmer som finns tillgängliga för uthyrning via Youtube.

Pulp Fiction

Pulp Fiction är en kultfilm som hade premiär redan 1994, men som än idag fångar tittarnas intresse. Filmen är dessutom kändistät med namn om exempelvis Uma Thurman, Samuel L. Jackson och John Travolta i rollistan. Pulp Fiction är klassad som en av världens bästa filmer och ligger på topplistan på hemsidan IMDB (International Movie Database).

Filmen är både regisserad och skriven av Quentin Tarantino, ett stort namn i filmbranschen. En anledning till att just den här filmen är så populär är dess uppbyggnad där händelserna inte sker kronologiskt, utan att det egentligen är fyra handlingar som går samman. Genrerna är svart komedi och gangsterfilm. Om du inte sett filmen tidigare är det någonting vi rekommenderar att du gör.

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2

Det här är den sista delen i filmserien om trollkarlen Harry Potter, som bygger på bokserien med samma namn. Här ska den sista striden äga rum och Harry ställs än en gång mot Lord Voldemort. Ska det här vara slutet för den mörka sidan?

Filmen kom ut år 2011 och var slutet på en serie som så många älskar. Harry, Hermione och Ron är på jakt efter horrokruxer för att en gång för alla kunna göra slut på han som inte får nämnas vid namn. Det här är en av de bästa filmerna i Harry Potter-serien tack vare mycket action och ett bra avslut på händelserna.

Venom eller Venom: Let There Be Carnage

Om ni tidigare tittat på Spiderman kanske ni minns Venom, den svarta, läskiga figuren tillika Spidermans fiende. I Venom är det istället han som är huvudkaraktären, och han blir spelad av Tom Hardy. Det finns två filmer om Venom där den första kom 2018 och den andra 2021.

I den första filmen får du möta Eddie Brock, en journalist som undersöker ett företag vid namn Life Foundation. Där kommer han i kontakt med en utomjordisk symbiot och när de två förenas blir Eddie till Venom.

Den första filmen handlar om att stoppa Carlton Drake, grundaren av Life Foundation.

I uppföljaren, Venom: Let There Be Carnage, möter vi än en gång Eddie Brock och Venom. Här får han en boost i sin karriär när han kan avslöja var mördaren Kasady har gömt sina offers kroppar. Det efter att mördaren endast velat prata med Eddie Brock. När det är dags för hans avrättning är Eddie inbjuden och efter en förolämpning blir Venom arg och attackerar Kasady. När han biter Eddie i handen får han lite symbiot i sig, vilket inte bådar gott.

Båda filmerna om Venom är komiska samtidigt som de bjuder på spänning. Utöver de filmer vi skrivit om ovan har du möjlighet att hyra många andra titlar via Youtube. Välj mellan klassiker, nya filmer och filmer som passar hela familjen. Du hittar filmerna indelade i hjälpsamma kategorier vilka underlättar din jakt på den perfekta filmen.

Fear and loathing in Las Vegas

Oscarsnominerade Johnny Depp och Benicio Del Toro spelar huvudrollerna i Hunter S. Thompsons klassiska psykedeliska berättelse om två vänner, en resväska full av läkemedel, sprit och droger och deras kaotiska resan till Las Vegas.

Filmen beskriver duons resa genom Las Vegas på ett journalistiskt uppdra, som redan från början avviker och övergår till en utforskning av staden under påverkan av psykoaktiva ämnen. De två vännerna hade inte tillgång till Mr Vegas utan gick på riktiga casinon och hamnade i all världens trubbel under stark påverkan av exempelvis syra. Filmen fick blandade recensioner från kritiker och blev ett ekonomiskt misslyckande, men har sedan dess blivit en kultklassiker bland filmfans.