Svenska fotbollförbundet (Svensk Fotboll) har avslöjat resultatet av en matchfixningsutredning mot fyra spelare och meddelar att de har fått ett förbud på fyra, fem, sex respektive sju år.

Svensk Fotbolls disciplinnämnd beslutade att Pawal Cibicki skulle förbli spärrad till 2025, medan Robin Armandt skulle förbjudas fram till 2026.

Det bestämdes att Kristian Legiec skulle förbjudas fram till 2027 och Vladimir Pasarikovski skulle få det längsta förbudet, som slutar 2028.

Spelarna har brutit mot ett antal regler i organisationens regler för matchfixning av matcher.

I ett exempel befanns Armandt och Pasarikovski ha brutit mot avsnitt 1.3 i bestämmelserna efter att Pasarikovski betalat Armandt 44 500 kronor (3 755 pund/4 388 euro) för att prestera så dåligt som möjligt under sex fotbollsmatcher som ägde rum i division 3 Södra Götaland.

Pasarikovski och bekanta satsade uppskattningsvis 250 000 kronor på att Kvarnby IK, laget som Armandt var målvakt för då, skulle förlora matchen. När Kvarnby IK förlorade gjorde Pasarikovski och hans medarbetare ”betydande vinster” på 400 000 kronor enligt rapporten publicerad av disciplinnämnden.

Dessutom avslöjade Kvarnbys tidigare tränare i en polisintervju att Armandt pratade öppet om hur lätt det var att “fixa matcher”.

Cibicki, Legiec och Pasarikovski bröt också mot avsnitt 1.3 när Cibicki gick med på att få ett gult kort i ett spel som hans lag, IF Elfsborg, spelade i utbyte mot 300 000 kronor förklädda som lån.

Under den aktuella matchen den 26 maj 2019 fick Cibicki ett gult kort i den 60:e minuten.

Innan matchen placerades satsningar från 33 konton på att Cibicki skulle få det gula kortet. De flesta kontona var helt nya.

Legiec bröt mot avsnitt 1.2 i regelverket, efter att det visade sig att han hade satsat på resultaten från matcher som spelades av Malmö City FC, ett lag som han spelade för – även i division 3 Södra Götaland. Han satsade också på matcher som ägde rum i samma liga som Malmö City FC deltog i.

Disciplinnämnden hävdar att Legiec placerade 23 spel på matcher via en släktings konto med hjälp av speloperatörer som Unibet och Bet365. Sju av dessa satsningar gjordes på matcher i samma tävling som han var i, medan resten gjordes på matcher som han eller hans lag spelade i.

I december 2020 dömde Malmö tingsrätt Armandt anklagad för att ha accepterat mutor och spelbedrägeri.

Pasarikovski dömdes för mutor och spelbedrägeri, men friades senare för mutan. Cibicki frikändes för att ha beviljat mutor och spelbedrägeri, medan Legiec friades för att ha beviljat mutor och fusk.

Domen har överklagats.

Avstängningarna förbjuder spelarna att delta i fotbollsträning, tävlingar och demonstrationer.