Förra månaden skapade Niantic en motreaktion i Pokémon Go forumet när de tillkännagav planer på att omvända några av de förändringar som de gjorde förra året för att göra spelet mer spelbart samtidigt som du stannar hemma. Företaget sa att det skulle skapa en “arbetsgrupp” för att komma på det bästa sättet att gå vidare och hade planerat att meddela sina resultat senast idag, den 1 september.

Enligt tillkännagivandet förra veckan är den första huvudpunkten att Niantic kommer att behålla 80-metersinteraktionsavståndet för pokéstops och gym överallt i världen, efter att först ha sagt att det skulle återgå till den för-pandemiska 40-metersdistansen först i USA och Nya Zeeland. Niantic säger nu att de inser att förändring av funktioner som detta i realtid, på ett regionspecifikt sätt är opraktiskt och kommer att tillämpa funktioner på samma sätt över hela världen framöver.

“Vi gick igenom en grundläggande inlärningsupplevelse nyligen när vi var tvungna att justera spelinställningarna för Nya Zeeland snabbt som respons på deras nedstängning”, säger verkställande producent Steve Wang i ett uttalande. “Denna erfarenhet lärde oss att vi inte kommer att kunna anpassa upplevelsen effektivt från land till land i realtid.”

Wang säger att medan det ökade interaktionsavståndet kommer att stanna, anser gruppen fortfarande att upptäcka saker i den verkliga världen är en viktig del av Pokémon Go och planerar att

”utveckla nya sätt som motiverar och belönar tränare för att utforska och träna i den verkliga världen. ”

Det andra viktiga fyndet för arbetsgruppen var att Niantic

“har stor möjlighet att växa när det gäller kommunikation med våra spelare.” För detta ändamål säger företaget att det kommer att lägga ut utvecklingsdagböcker två gånger varje månad för att “dela med sig av de senaste prioriteringarna, evenemangen och funktionerna” och kommer att delta i “regelbundna samtal med samhällsledare.”

Niantic ger inte en stor del ny, konkret information här, men det är ganska ovanligt att ett spelbolag visar sig så uppriktiga. Det som i slutändan kommer att betyda mest är naturligtvis hur det hanterar liknande situationer i framtiden.