Dagarna då man var tvungen att springa ner till videobutiken för att hyra en film eller TV-serie är förbi. Allt som behövs nu är någon typ av enhet som stödjer streaming, tillsammans med en internetuppkoppling och en giltig prenumeration hos en streamingtjänst.

Netflix är en av världens största streamingtjänster, och möjligtvis den mest populära av dem alla. Tjänsten används på de flesta platser runt om i världen, och används av både unga och gamla. Här hittas massvis med både gamla och nya filmer, men även TV-serier av olika slag. Men nu hittas även spel i utbudet. Häftigt, eller hur?

Netflix har revolutionerat en hel bransch, och kan möjligtvis göra det igen

Massvis med olika branscher har revolutionerats under de senaste årtiondet. Numera streamar vi filmer, TV-serier och annan typ av innehåll, snarare än att hyra eller köpa. Vi kan köpa bitcoin och andra digitala valutor, istället för att använda traditionella fiatvalutor som SEK, dollar eller euro. Mycket har hänt, och mer händer i skrivande stund, men ännu mer kommer att hända i framtiden.

Netflix har revolutionerat en hel bransch, och till och med eliminerat det tillvägagångssätt som tidigare existerat. Få hyr eller köper filmer längre, och det är till stor del Netflix förtjänst. Här får du istället tillgång till alla filmer och TV-serier du någonsin kan tänkas vilja ha, med ett enda knapptryck.

Men nu tänker de ta steget vidare och även ge sig in i spelbranschen. De har nyligen lanserat sin alldeles egna speltjänst.

Här kan du med hjälp av ett giltigt konto spela en hel uppsjö av spel. Men spelen är dock inte i närheten av lika avancerade som de som exempelvis går att köpa till din speldator eller konsol. Men i takt med att tiden går kommer detta förmodligen att förändras.

Det tar nog ett bra tag innan Netflix får ett större grepp om marknaden

Även om Netflix är kända för att revolutionera och dominera, kommer det förmodligen att ta ett tag innan de får ett större grepp inom spelbranschen. Visst, de kommer säkerligen att attrahera massvis med spelare som letar efter spel som bidrar med lätta tidsfördriv. Men om de till exempel kommer att påverka e-sporten är betydligt mer tveksamt.

E-sporten drivs till stor del av väldigt avancerade spel, något som Netflix för närvarande inte erbjuder.

Det är dock fullt möjligt att Netflix i framtiden börjar att streama olika typer av turneringar, antingen live eller i efterhand, eller möjligtvis både och. Detta kan i sådana fall påverka e-sporten till stor del. Istället för att ta del av andra plattformar kan Netflix möjligtvis samla en stor del av sporten på en och samma ställe, och det är till och med möjligt att de i framtiden erbjuder spelen på samma plattform.