Horizon Forbidden West, uppföljaren till Horizon Zero Dawn, har officiellt försenats till den 18 februari 2022, enligt ett PlayStation blogginlägg och Guerrilla Games.

Spelet förväntades att lanseras i slutet av 2021, men det var klart att tidsramen var mer av ett mål än ett bestämt datum – spelets sida på PlayStation.com hade sitt utgivningsdatum angett som “att bekräfta” och PlayStation Studio chef Hermen Hulst sa under en intervju att utvecklarna trodde att de var “på väg” mot en lansering under julen 2021 men kunde inte vara säkra. Han sa också att en del av osäkerheten berodde på utvecklarens tillgång till utrustning för filmning och aktörer under pandemin.

Sonys PlayStation Studios, som Forbidden Wests utvecklare Guerrilla Games är en del av, är för närvarande involverad i att göra många spel: mer än 25, enligt Hulst. Andra titlar som ingår i detta initiativ har också försenats, som Gran Turismo 7 och nästa God of War.

Företag utanför PlayStation Studios har också fått några av sina PS5 exklusiviteter fördröjda – Arkanes Deathloop (en tidsbestämd exklusiv för plattformen) har skjutits tillbaka till september 2021 och Ghostwire: Tokyo kommer inte heller att lanseras förrän 2022.