E-sport-dataplattformen GRID Esports har blivit det första dataföretaget inom e-sport som får datastandardackreditering från International Betting Integrity Association (IBIA).

GRID blir nu en av del av de tidigare vinnarna, Sportradar och Stats Perform.

GRID fick certifieringen efter en granskning som utfördes av eCommerce and Online Gaming Regulation and Assurance (eCOGRA). Denna organisation inspekterar och certifierar digitala bettingsystem på nätet.

”Detta är en viktig milstolpe inom datastandardackrediteringens evolution i och med att GRID blir första e-sport-fokuserade dataföretaget som får ackrediteringen”, sa Khalid Ali, CEO på IBIA. ”Ackrediteringen certifierar GRID:s höga nivå av integritet gällande sammanställning och distribution av e-sportdata, vilket i sin tur ger ett viktigt förtroende till de som vill använda datan gällande att informationen har en hög pålitlighets- och korrekthetsgrad.”

”Det är avgörande att konsumenter har förtroende för integriteten i produkten och för dataleveranskedjan som skapar produkten.”

Måste företag som får datastandardackrediteringen leva upp till IBIA:s tre principiella standarder – datainsamlingsprocesser, dataintegritet och personlig granskning och utbildning.

”GRID har skapats baserat på övertygelsen att officiella datatillgångar bör vara standard inom spel och e-sport”, säger Mikael Westling, säkerhetschef på GRID Esports. ”De senaste fyra åren har vi byggt och förbättrat vår teknologi för att säkerställa att kvalitén på vår tjänst, pålitligheten i uppgifterna och stödet som vi erbjuder våra partners möjliggör hållbar tillväxt inom den bransch vi brinner för.”

”Vi är stolta över vad vi har uppnått såhär långt och att få IBIA:s ackreditering är ett bevis på vårt teams hårda arbete och en stor motivation till att sträva efter det bästa.”