Gaming är ett ord vi hör mer och mer och det beror på att det som började för en liten mängd människor nu är mer regel än undantag att det spelas på alla möjliga och omöjliga spel. I början spelade du mest för dig själv, men med tiden har det utvecklats till att det är mer normalt att spela mot och med andra spelare.

I dagsläget kan du gamea på allt ifrån de största spelen såsom Fortnite och Counterstrike till mer ovanliga LEGO Star Wars The Skywalker Saga där du kan spela som den populära figuren Baby Yoda. Om du inte känner till Baby Yoda kan du läsa om det på schubergs.se

Hur gaming började

Det första spelet som kom till Sverige hette “Tennis for two” och kom år 1958 – vilket är under samma årtionde som det första kärnkraftverket startade. På peacock.nu kan du bland mycket annat läsa mer om hur ett kärnkraftverk fungerar. Tennis for two bestod egentligen av två streck och en punkt där strecken var racketar och punkten var en boll. Du använde dig av en konsol för att spela punkten mellan strecken – spännande, eller hur? Tennis for two utvecklades sedan till spelet “Pong” som var det första spelet som riktade sig till allmänheten och som dessutom var helt kommersiellt. 

Förutom de stora kända spelen finns det även spel som är mer allmänbildande och är då formade som frågesporter – vilket både är roligt och lärande. På nyhetstipsen.se finns även där många roliga och informativa frågor och artiklar där du kan lära dig mycket nyttigt och skoj. 

Definition

En definition på gaming är numer att du från valfri enhet kan spela ett videospel, själv eller tillsammans med andra. Du väljer att spela från en konsol, en dator, en surfplatta eller en mobil.

Att gaming blivit så populärt idag beror mycket på teknikens framfart som tillåter oss att spela med andra spelare i realtid. Du kan även chatta med dina medspelare och lägga upp strategier för att göra allt ni kan för att vinna över det andra laget. Även funktionerna i spelenheterna har förbättrats och utrustats med rörelsesensorer för att ge dig en så verklighetstrogen känsla som möjligt. 

Även optiken i spelen har förbättrats betydligt sen Tennis for two och du kan se spelet väldigt detaljrikt och levande – allt för en bättre spelkänsla. Så, vi kan lugnt säga att gamingen har utvecklats extremt mycket sen det bestod av två streck och en punkt.