E-sporten är mer populär än någonsin och växer i en rasande takt. Samma sak gäller för våra mobila enheter. Därmed är det bara naturligt att dessa två fenomen slutligen korsar varandras vägar. Nu har ESL Gaming och Qualcomm slagit ihop sin stor erfarenhet och expertis för att skapa en banbrytande e-sportsliga för mobila enheter. Häftigt, eller hur?

ESL Gaming samarbetar med Qualcomm för att lansera Snapdragon Pro Series

Snart kommer ESL Gaming och Qualcomm lansera sin banbrytande e-sportsliga Snapdragon Pro Series. Vad som gör att den sticker ut ur mängden är det faktum att den kommer att fokusera på mobila enheter. Turneringen kommer att bestå av tre olika nivåer. Open, Challenge och Masters gör att många olika spelare kan delta, och kommer inkludera prispengar på ungefär 2 miljoner dollar.

Mobilspel har blivit betydligt vanligare och mer populärt under de senaste åren

Det är tydligt att mobilerna har tagit över en stor del av spelbranschen. Numera väljer att fler att spela på sina mobila enheter, vilket även gäller för iGaming. Faktum är att mobilerna håller på att ta över majoriteten av marknaden, och fortsätter att öka i popularitet i takt med att mobilerna blir bättre.

Mobilspelen blir även bättre för varje dag som går. Onlinebaserade slotmaskiner är ofta specialdesignade för att passa bra för de mindre enheterna, varav Sweet Bonanza, Gates of Olympus och Wolf Gold är ypperliga exempel på detta.

Vi bör inte bli förvånade om i princip samtliga spelare väljer de mobila alternativen i framtiden.

Anledningen till att många väljer de mobila enheterna är att det helt enkelt är mer tillgängligt. Du behöver inte längre sitta bakom en datorskärm för att spela. Du kan istället sitta på tunnelbanan på väg hem från jobbet, i solstolen på stranden, eller varför inte i skidliften upp för backen? Så länge du har en stabil internetanslutning finns spelen tillgängliga.

Dagarna då man var tvungen att sitta klistrad bakom en datorskärm i en viss del av hemmet är därmed förbi, även om det självklart finns många spelare som fortfarande väljer detta tillvägagångssätt.

De mobila enheterna har en ljus framtid inom e-sporten

De mobila enheterna har även en väldigt ljus framtid inom e-sporten. I takt med att fler väljer att spela via sina mobiler blir konkurrensen högre, vilket gör att många vill testa sina kunskaper och färdigheter mot andra spelare på marknaden.

Det är detta som ligger som grund för det faktum att det numera är möjligt att vara proffs på mobilspel, något som för bara några år sedan var omöjligt. Prispengarna blir även större och större för varje dag som går, vilket gör att fler spelare väljer att satsa på mobilspelen istället för de andra alternativen.

Det kommer dock att ta ett bra tag innan de verkligen kan konkurrera med datorerna eftersom att datorn fortfarande är betydligt starkare, men det faktum att arrangörer numera väljer att även erbjuda e-sportsligor för mobila enheter är ett tydligt tecken på att vi möjligtvis rör oss mot ett paradigmskifte inom branschen.