Cyberpunk 2077: s officiella moddingstöd förefaller snart ta ett stort steg framåt: CD Projekt har anlitat skaparna av Wolvenkit moddningsverktyget för att vidareutveckla de resurser som är tillgängliga för moddningsforumet.

“Vi är mycket glada att kunna meddela att @Blumster, @Nightmarea, @rfuzzo och jag kommer att gå med i CDPR under mitt och @Nightmareas företag (https://yigsoft.dev/),” skrev Hambalkó “Traderain” Bence på Cyberpunk 2077:s Moddningsforum Discord. “Vi kommer att arbeta med olika projekt relaterade till Cyberpunk 2077 programmering och spelets moddningstöd. Vi är mycket entusiastiska över detta och vi hoppas verkligen att vi kan hjälpa till att ta Cyberpunk 2077 till nästa nivå!”

CD Projekt bekräftade rekryteringen i ett uttalande som skickades till IntoTheValley

“Vi samarbetar med Yigsoft om utvecklingen av Cyberpunk 2077 moddningsverktyg”, säger en studiorepresentant. “Moddningsforumet har alltid varit mycket viktig för oss och vi är glada att kunna arbeta med dem sida vid sida för att kunna utveckla de verktyg som är tillgängliga för moddare ytterligare.”

Yigsoft teamet är välkänt i gemenskapen eftersom de som ligger bakom Wolvenkit, ett projekt med öppen källkod som tillhandahåller en enhetlig moddningsverktygslåda för RED Engine-spel – det vill säga The Witcher 3: Wild Hunt och Cyberpunk 2077 – och deras anställning har lett till både spänning och viss oro bland Cyberpunk fans.

Vissa personer i den här Reddit-tråden ifrågasätter hur mycket av Cyberpunk 2077 de faktiskt kommer att kunna förbättra, och andra – oundvikligen – kritiserar det faktum att det var nödvändigt att rekrytera medlemmar från moddningsforumet överhuvudtaget. Men för det mesta är spelarna nöjda med att CD Projekt åtar sig att ge bättre moddningsstöd i framtiden.

Varken CD Projekt eller Bence uttalade sig om vad exakt Yigsoft teamet kommer att göra i sin nya roll eller när vi kommer att se resultatet av deras arbete, men Moritz “rfuzzo” Baron klargjorde för Discord att Wolvenkit inte antas officiellt av CD Projekt: Yigsofts arbete i studion “är helt oberoende av det arbete som har utförts av forumet.” Lyckligtvis bekräftade han också att teamet trots det nya projektet inte planerar att överge Wolvenkit, som alltid har varit – och kommer att vara – en hobby.

“Att vår dröm om att arbeta för CDPR (och arbeta med de saker vi älskar och hittills endast kunde göra på fritiden) har blivit verklighet, har ingen inverkan på tillståndet hos det öppna källkodsprojektet WolvenKit”, skrev han . “Snarare känner jag mig ännu mer motiverad att lägga ner tid på spelet och moddningsverktygen!”