Framtiden ser minst sagt ljust ut för datorrollspel och det finns många spännande lanseringar att upptäcka. Definitionen av rollspel har förändrats genom åren. Numera går det att skapa spel som first-person eller third-person, lägga på RPG-mekaniken och sedan kalla det för rollspel. Oavsett vilka tolkningar som görs har vi valt att gå igenom de bästa datorrollspelen för 2022 och i framtiden. Vilket spel är du mest taggad på?

Infinite Guitars

Infinite Guitars är ett rytm-rollspel men det är inte bara det som lockar med detta underhållande spel. Som om inte musiken vore tillräckligt för att skapa god stämning finns det också olika slag för livet och döden. Trailerns strid ser ut som en blandning av RPG-element och Quick time Events. Detta kan vara både det sämsta och bästa med spelet. Men vi tycker helt klart att du ska kolla upp detta.

Musik är också något som det finns mycket odds på hos spelsajter. Du kan betta på pristagare på Grammis-galan, Rockbjörnen, Eurovision Song Contest och Grammy’s. Det finns en hel värld att upptäcka.

Hazelnut Bastille

För den som älskar spel som påminner om Zelda är Hazelnut Bastille ett spel som gör tillräckligt för att fånga upp momenten från det tidlösa spelet med den grönklädda äventyrarens värld. Samtidigt har spelet sin egen unika stil och det är framförallt fighterna mot bossarna som ser ut vara den stora höjdpunkten i spelet. Förhoppningsvis blir detta onda vs goda lika bra som det ser ut att kunna bli.

Little Devils Inside

När det kommer till Little Devil Inside är det framförallt två saker som sticker ut. Det handlar om spelets konststil samt berättaren. Billy, som är berättaren, ser inte ut som en människa från denna värld, eller vad tycker du? Detta spel är något som kan bli värt att prova precis som många nya casinospel som lanseras 2022 hos Svenska spelbolag. Ser du fram emot Little Devils Inside?

Hogwarts Legacy

Detta är spelet som vi helt klart ser mest fram emot under 2022, men så är vi riktiga Harry Potter-nördar också. Spelet kan mycket väl bli vinnaren av bästa specialeffekter för året och det finns mängder av olika element från denna magiska vä. Såväl slottet som besvärjelserna är men det är under en tidsperiod som är långt bakåt i tiden.

Det finns massor att göra såväl inuti skolan som utanför den. Skapa din egen trollkarl och skaffa vänner som kan följa med dig på äventyren. Dessutom finns det flertalet magiska varelser som hippogriffer och annat. Är du Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff eller Ravenclaw.

Evil West

Detta spel är ett av de spelen vi ser mest fram emot under 2022. Skaparen Flying Wild Hog vet hur ett actionspel ska skapas. De ligger bland annat bakom Shadow Warrior-serien och mängder av andra titlar. Visserligen imponerade inte Shadow Warrior 3 samtidigt som Trek inte heller blev den framgång de hoppas på. Men vi får hoppas att det här blir tredje gången gillt. Grafiken ser ut att kunna bli något alldeles extra och striderna likaså.